Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φωνές της Πόλης» Οι εντυπώσεις μας

Όλγα Ζάπρη


Στις 25 Φεβρουαρίου τα παιδιά της εφημερίδας μαζί με τα παιδιά του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου
Δημητρίου και από εκεί άρχισε η ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Από τον Άη Δημήτρη, στην πλατεία Δικαστηρίων, από κει στο Πειραματικό σχολείο του ΑΠΘ, στο Μπέη Χαμάμ και την Αχειροποίητο. Η ξενάγηση έγινε από φοιτητές της θεατρικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε για τα μνημεία της πόλη μας, τα είδαμε ίσως για πρώτη φορά πραγματικά, τα ζήσαμε. Τα συναισθήματά μας ήταν ανάμικτα και η εμπειρία που κερδίσαμε μοναδική.
 Στο τέλος της ξενάγησης μάς μίλησε η δημοσιογράφος καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σχετικά με την δημοσιογραφία· ήταν ένα θέμα που εννοείται ότι μας ενδιέφερε ιδιαίτερα.

Ελένη Τσιβλέρη
Το σχολείο μας συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα με το οποίο θα μπορούσαμε να μάθουμε καλύτερα την πόλη στην οποία ζούμε αλλά και να ευαισθητοποιηθούμε, ώστε να την κάνουμε πιο όμορφη. Κατά τις 9:00 ήμασταν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Μετά από λίγο ήρθε μια ομάδα φοιτητών οι οποίοι μας έκαναν μια αναπαράσταση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Το πιο ενδιαφέρον ήταν το ότι συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι με το οποίο θα έπρεπε να δώσουμε συμβουλές σε ένα άτομο το οποίο δεν ήταν από την Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη.
 

Ράνια Λαζαρίδου
Μέσα από αυτήν την ξενάγηση έμαθα περισσότερα πράγματα για την πόλη μου. Επίσης μου άρεσε πολύ διότι ο τρόπος που μας τα έλεγαν όλα ήταν ξεχωριστός. Μου έκανε εντύπωση ότι την ώρα της ξενάγησης πηγαίναμε μπροστά από κάθε κτήριο και παράλληλα γινόταν και κάποια θεατρικά, που μας έκαναν να τα καταλάβουμε όλα πιο εύκολα. Τα μέρη που επισκεφτήκαμε είναι η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, το 1ο Πειραματικό Σχολείο, η πλατεία Δικαστηρίων, η εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου, το Μπέη Χαμάμ και η Ρωμαϊκή αγορά. Όλα ήταν υπέροχα. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι ήθελα να διαρκούσε για περισσότερη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...