Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πότε, επιτέλους, θα έρθει το καλοκαίρι!



Ε, ναι λοιπόν! Η αλήθεια δε κρύβεται.. Αφού το Πάσχα είναι κοντά μας σε λίγες μόνο μερούλες, το καλοκαίρι είναι και αυτό τόσο κοντά μας όσο δε φαντάζεστε! Σ’ ένα μήνα (έχουμε Μάρτιο, δε το μετράμε και χώρια τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, τις απεργίες κ.τ.λ.) έχουμε Καλοκαίρι!

Καλοκαιράκι... Παραλία... Αντηλιακό... Μαγιό... Βόλτες... όλα περιγράφονται με μια λέξη: ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε αυτούς τους τρεις μήνες στον ελεύθερό σας χρόνο απλά, οικονομικά και με πολύ ενδιαφέρον; Παρακάτω σας προτείνουμε λύσεις (πλην της ξάπλας), ώστε να περάσετε ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι.. Καλή διασκέδαση!
1) Πιθανόν η δυνατότητα για μια καθημερινή βουτιά στη θάλασσα είναι λίγο... απίθανη. Καλοκαίρι όμως δε σημαίνει απαραίτητα ντε και καλά θάλασσα! Οι άνθρωποι δηλαδή που δε θέλουν να περιλαμβάνει θάλασσα το καλοκαίρι τους τι κάνουν; Βρίσκουν άλλες ασχολίες!
Ένα σύγχρονο σπίτι, διαθέτει σήμερα μια κάμερα, φωτογραφική και μη, σε κινητό ή οτιδήποτε. Όλα τα τοπία το καλοκαίρι είναι υπέροχα! Φυτά, σπίτια, άνθρωποι, ζώα... Ξεκίνα να κάνεις το δικό σου βίντεο και παρουσίασέ το στους φίλους σου στο τέλος του καλοκαιριού. Θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό! Τι περιμένεις λοιπόν; Φώτα, κάμερα, πάμε!
2) Η κλασσική μάνα ενός παιδιού που διαθέτει υπολογιστή κάνει καθημερινά τουλάχιστον μια φορά την ακόλουθη ερώτηση: «Συγγνώμη, επειδή δηλαδή είναι καλοκαίρι, ποιος σου είπε ότι πρέπει να περνάς όλη τη μέρα στο λαπιτόπ; Βγες λίγο έξω να ξεσκάσεις!» Και η απάντηση πάντα είναι: «ΛΑΠΤΟΠ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΕ ΜΑΝΑ, ΛΑΠΤΟΠ! Και τι να βγω να κάνω ρε μάνα, όλοι οι φίλοι μου είναι διακοπές και δεν πάμε και στη θάλασσα άρα……» Άρα τι; Δηλαδή οι φίλοι σου κάνουν διακοπές και εσύ όχι;! Για σε παρακαλώ! Βρες ένα χόμπι! Πέρα από τον υπολογιστή υπάρχουν ένα σωρό πράγματα να ασχοληθείς και ειδικά τώρα το καλοκαίρι.. Για παράδειγμα η μουσική. Τι θα έλεγες αν ήσουν ακόμα πιο πολύ μέσα στα πράγματα και έβλεπες τον κόσμο της μουσικής σε «βάθος» πέρα από τα λεγόμενα μπιτάκια; Υπάρχει ένας τεράστιος καινούριος κόσμος εκεί έξω που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις..
3) Η κλασσική ατάκα: Παιδί: «Βαριέμαι»
Μητέρα: «Διάβασε ένα βιβλίο, καλό θα σου κάνει..», αμέσως μας έρχεται η φαεινή ιδέα το ότι διαβάζαμε όλους αυτούς τους μήνες, πόσο ακόμα, όχι πάλι βιβλία κ.α. δεν είναι τίποτε άλλο, παρά λανθασμένη. Μάλιστα. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ. Όποιος έχει διαβάσει βιβλία και θυμάται αυτά που του άρεσαν, ξέρει πως μέσα από το βιβλίο οδηγείσαι σ’ έναν άλλο κόσμο ως πρωταγωνιστής. Ό,τι καλύτερο για να ξεφύγεις από το χώρο που είσαι κλεισμένος, χωρίς καμιά διέξοδο. Και προς Θεού, δεν είναι κακό το να διαβάζεις βιβλία. Αντιθέτως!
4) Το καλοκαίρι έρχεται και μαζί με αυτό πολλά κιλά επίσης. Αυτό περισσότερο αφορά τα κορίτσια. Αν δε θέλετε παραπάνω κιλά το καλοκαίρι ή ακόμη και όταν δε ξέρετε τι να κάνετε, η καθημερινή άσκηση συμφέρει, αλλά ποτέ η υπερβολική. Το ίδιο και τα διάφορα αθλήματα. Ειδικά το καλοκαίρι διάφορα αθλήματα όπως το βόλεϊ (χειροσφαίριση) είναι τα κατάλληλα για όλους.
5) Με την αναφορά διάφορων αθλημάτων θυμήθηκα και το πιο σημαντικό, τα θαλάσσια αθλήματα! Γι’ αυτούς που έχουν την οικονομική ευχέρεια, υπάρχουν τα θαλάσσια αθλήματα του τύπου τζετ σκι (Jet ski), μπανάνα, σέρφινγκ (surfing) κ.α. Είναι από τις ωραιότερες ασχολίες του καλοκαιριού, η οποία περιλαμβάνει διασκέδαση και άσκηση μαζί. Πέρα από αυτά, μπορεί κανείς να κάνει ορειβασία, ραπέλ (rappel), κάμπινγκ κ.α.
Όταν θέλεις βρίσκεις λύσεις! Όταν δε θέλεις ψάχνεις αιτίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...