Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εκδρομή στο Άγκιστρο Σερρών

Το Άγκιστρο βρίσκεται ΒΔ του Νομού Σερρών, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πόλη των Σερρών και 6 χιλιόμετρα βορειότερα του Προμαχώνα. Το όνομα του οφείλεται στο όρος Τσιγκέλι, που στα τούρκικα σημαίνει αγκίστρι.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το βυζαντινό ρολόι το οποίο έχει κατασκευαστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι το μοναδικό που επέζησε επί της τουρκοκρατίας αλλά και της βουλγαρικής κατοχής. Το ρολόι χτυπούσε ανά μία ώρα και υπενθύμιζε στους Τούρκους ότι είναι ώρα για προσευχή. Επίσης την περίοδο της Τουρκικής αλλά και Βουλγαρικής κατοχής χρησιμοποιούταν ως φυλακή και ως τόπος απαγχονισμού των "απίστων".

Το 1885 στο χωρίο κατοικούσαν ακόμα Τούρκοι οι οποίοι είχαν καλές σχέσεις με τους χριστιανούς. Στην περιοχή υπήρχε μια υπόγεια εκκλησία, μέσα στην οποία λέγεται πως ένα βράδυ έδεσαν έναν Τούρκο, που έπασχε από παράνοια. Την επόμενη μέρα βρέθηκε θεραπευμένος με αποτέλεσμα να αποδώσει το θαύμα αυτό στο Θεό των χριστιανών. Έτσι θελήσει να βαπτιστεί χριστιανός. Ο άνθρωπος αυτός, που ήταν γιος ιδιοκτήτη λουτρών, επέτρεψε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τον χώρο των λουτρών για να κάνουν τα μπάνια τους.

Αν αποφασίσατε τελικά να επισκεφθείτε το Άγκιστρο να κάποια μέρη όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε:
1) Οι Τουριστικές Κατοικίες Αμπατζήδη τηλ.2323041061,
2) Τα Πέτρινα τηλ.2323041062,
3) Παραδοσιακοί Ξενώνες τηλ.232304301,
5) Ξύλινο Χωριό τηλ.2323041008.


 Τσιβλέρη Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...