Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε μαθητές και καθηγητές

Όλοι ξέρουμε το πρόβλημα που επικρατεί εδώ και δύο χρόνια στη χώρα μας, δηλαδή την οικονομική κρίση, η οποία επηρεάζει ολόκληρη την κοινωνία, το οικογενειακό αλλά και το σχολικό περιβάλλον.
Αρχικά, αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός, ότι και οι μαθητές αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα  λόγω της κρίσης. Για παράδειγμα, κάποια παιδιά δεν μπορούν να πληρώσουν για τις εκδρομές που διοργανώνονται από το σχολείο. Άλλοι μαθητές δεν μπορούν να δώσουν λεφτά για τα υλικά που χρειάζονται για κάποια μαθήματα, για παράδειγμα για το μάθημα της τεχνολογίας. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούν ακόμα να αγοράσουν και το κολατσιό τους.
Όμως, πρέπει να πούμε ότι και οι καθηγητές αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάποιες φορές θέλουν να οργανώσουν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, αλλά αναγκάζονται να πληρώσουν οι ίδιοι, γιατί κάποια παιδιά δεν έχουν να καλύψουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Επιπροσθέτως, μερικοί καθηγητές λόγω των συνεχών μειώσεων στον μισθό τους, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για την οικογένειά τους.
Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικές ιδέες για τη διευκόλυνση αυτής της κατάστασης. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει μία μείωση στις τιμές των προϊόντων στα κυλικεία των σχολείων, για να μπορούν όλα τα παιδιά να αγοράσουν τρόφιμα. Επιπλέον, θα μπορούσε ο σύλλογος των γονέων και αυτός των καθηγητών να πληρώσει ένα ποσό για μία επιμορφωτική εκδρομή, που θα βοηθούσε πολύ τα παιδιά.
Πάντως, παρόλες τις δυσκολίες, δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι, γιατί πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, αν συνεργαστούμε όλοι μαζί σωστά.


Λεωνίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...