Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ημέρα κατά του καρκίνου


ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΝΟΣΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ.

Πώς όμως μπορούμε να προστατευτούμε από την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό αυτών των συμπλεγμάτων?

Σίγουρα θα μας βοηθήσουν οι παρακάτω μέθοδοι:

1. διατήρηση του σωματικού βάρους
2. άσκηση καθημερινώς για 30ʼ
3. κόψιμο του καπνίσματος
4. μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης αλκοόλ
5. πολύ προσοχή με τον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι
6. πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου
7. να τρεφόμαστε υγιεινά, διότι 1 στους 3 θανάτους από καρκίνο συσχετίζονται με την διατροφή

Όλες τις προηγούμενες μεθόδους δεν αρκεί όμως απλά να τις εφαρμόσουμε για λίγο χρονικό διάστημα, αλλά θα πρέπει να μπουν για τα καλά στον οργανισμό μας και να μην παραλείψουμε ούτε μία από αυτές.

Όσον άφορα την διατροφή μας, ειδικά εμείς οι μαθητές θα πρέπει να τρώμε σε καθημερινή βάση πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια κλπ και να αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα γλυκά και τα fast food.

Δεν είναι μόνο προστασία από τον καρκίνο αλλά και βοήθεια του μεταβολισμού και της σωματικής διάπλασης.

Τα τρόφιμα που περιέχουν την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση είναι τα εξής: αβοκάντο, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πιπεριές chili και jalapenos, σύκα, λιναρόσπορος, σκόρδο, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, λεμόνια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λάχανο, γλυκόριζα, μανιτάρια, ξηροί καρποί, παπάγια, μούρα, κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, φύκια, σόγια, γλυκοπατάτες, ντομάτες και τελευταίο το κάρυ.

Κάτι άλλο που θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα είναι η αγαπημένη αλλά και παρεξηγημένη σοκολάτα. Λίγα κομματάκια θα μας βοηθήσουν να δράσουμε για το υπόλοιπο της ημέρας.
Επίσης γινόμαστε λιγότερο ξεχασιάρηδες και μπορούμε να βελτιώσουμε το βαθμό μας στα μαθηματικά. Τέλος μας ανεβάζει τη διάθεση και αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

Ας συμπεριλάβουμε, λοιπόν, όσες περισσότερες από τις παραπάνω μεθόδους μπορούμε αλλά και να τρεφόμαστε όσο πιο υγιεινά μπορούμε.
Αργυρώ Αντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...