Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Προγράμματα και Διαγωνισμοί




«Φαντάσου έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν χώρες και όλος ο κόσμος είναι ένα». Αυτό ονειρεύτηκε ο John Lennon. Αυτό έγινε πραγματικότητα για μια εβδομάδα σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το «Break walls», δηλαδή «Σπάστε τους Τοίχους». Δύο παιδιά από το σχολείο μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πολωνία. Το πρόγραμμα είχε στόχο να μάθει στους μαθητές την ανεκτικότητα απέναντι στη διαφορετικότητα. Τα κράτη που συμμετείχαν όφειλαν να εντοπίσουν τα κοινά μεταξύ τους σημεία και δημιούργησαν ένα λεξικό με κοινούς όρους για την ανεκτικότητα. Το πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με άριστα και θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους συμμετείχαν.
Στο σχολείο μας, όμως «τρέχουν» κι άλλα προγράμματα όπως η έκδοση Εφημερίδας, έντυπης και ηλεκτρονικής, η Κυκλοφορική Αγωγή και η Περιβαλλοντική.
Ακόμη, έχουμε πάρει μέρος και σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως σ’ έναν ποιητικό και σ’ έναν διαγωνισμό ορθογραφίας, όπου τα πήγαμε αρκετά καλά. Επίσης συμμετείχαμε σε τρεις διαγωνισμούς έκθεσης· έναν για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, έναν ευρωπαϊκό με θέμα την Ειρήνη και σε έναν για την Unesco, όπου το κείμενο έπρεπε να είναι γραμμένο στα αγγλικά.

Ιωάννα Λυτρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...