Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τα 8 πιο περίεργα φεστιβάλ




1) Το φεστιβάλ των χρωμάτων γιορτάζεται τη μέρα μετά την πρώτη πανσέληνο του Μαρτίου στη Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ. Γυναίκες και άντρες ξεχύνονται στους δρόμους με νεροπίστολα, σακουλάκια μπογιάς και χρώματα σε σκόνη με ένα μόνο σκοπό: να βάψουν όποιον βρουν μπροστά τους.

2) Το φεστιβάλ της ντομάτας γιορτάζεται την τελευταία Τετάρτη κάθε Αυγούστου στο κέντρο του Bunio όπου μεταφέρονται 140 τόνοι ντομάτας από όλη την Ισπανία, για να διασκεδάσουν οι πολίτες. Το σύνθημα δίνεται στις 11 το πρωί από ένα πυροτέχνημα και για δύο ώρες πετάνε ντομάτες ο ένας στον άλλον.

3) Η μάχη των πορτοκαλιών πραγματοποιείται στην Ivrea, κάθε Φεβρουάριο στα πλαίσια του καρναβαλιού και έχει τις ρίζες του Μεσαίωνα.

4) Οι θερινοί χωρικοί αγώνες διεξάγονται κάθε Ιούλιο στο ανατολικό Δουβλίνο και τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν: το φτύσιμο κουκουτσιών, βουτιές σε μια γόβα με την κοιλιά και διαγωνισμό για τα πιο μακριά μαλλιά. Την φλόγα ανάβει ο πρώτος τοπικός αγρότης που έχει χάσει όλα τα δόντια του.

5) Το φεστιβάλ με το πιο εμπνευσμένα μούσια. Γίνεται κάθε 2 χρόνια στο Βερολίνο. Αυτό το φεστιβάλ συγκεντρώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

6) Το φεστιβάλ του νεροπίστολου. Είναι οι βουδιστικές τελετές κάθαρσης για κάθε καινούργιο βουδιστικό έτος. Το μεγαλύτερο μπουγέλο διαρκεί από 13-15 Απριλίου. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι Λάος, Μπούρμα, νοτιοδυτική Κίνα και βόρεια Ταϊλάνδη, ενώ, το κέντρο του φεστιβάλ είναι η πόλη Chiang Mai στη βόρεια Ταϊλάνδη.

7) «Παγκόσμιο πρωτάθλημα κιθάρας, χωρίς κιθάρα». Το φεστιβάλ αυτό διοργανώθηκε με σκοπό να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη.

8) Το φεστιβάλ του κυλιόμενου τυριού. Στα τέλη Μαΐου στο Cooper's Hill του Gloucester ένα τυρί αφήνεται να κυλίσει στην πλαγιά του λόφου και οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν το λόφο κουτρουβαλώντας για να το πιάσουν. Ο νικητής παίρνει το τυρί ο 2ος και ο 3ος από 15 και 10 λίρες αντίστοιχα.
Όλγα Ζάπρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...