Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια ρεκόρ αθλημάτων




Στον Αθλητισμό υπάρχουν δεκάδες ρεκόρ διάφορων αγωνισμάτων. Θα σας παρουσιάσουμε τα ρεκόρ από τα αθλήματα του Στίβου.

Να θυμίσουμε πως στους Ολυμπιακούς αγώνες το περασμένο καλοκαίρι είχαμε 25 παγκόσμια ρεκόρ, στο Πεκίνο είχαμε 38 παγκόσμια ρεκόρ, ενώ σε αυτούς της Αθήνας μετράμε 29.

100μ.: Γιουσέιν Μπόλτ (Τζαμάικα) 9,69 Πεκίνο 2008
200μ.: Γιουσέιν Μπόλτ (Τζαμάικα) 19,30 Πεκίνο 2008
400μ.: Μάικλ Τζόνσον (ΗΠΑ) 43,39 Ατλάντα 1996
800μ.: Ντέιβιντ Λεκούτα (Κένυα) 1:40,91 Λονδίνο 2012
110μ. εμπόδια: Λιου Ξιάνγκ (Κίνα) 12,91 Αθήνα 2004
1.500μ.: Νόα Νγκένι (Κένυα) 3:32,07 Σίδνεϊ 2000
3.000μ. στιπλ: Τζούλιους Καριούκι (Κένυα) 8:05,51 Σεούλ 1988
400μ. εμπόδια: Κέβιν Γιάνγκ (ΗΠΑ) 46,78 Βαρκελώνη 1992
5.000μ.: Μπεκέλε Κενένισα (Αιθιοπία) 12:57,82 Πεκίνο 2008
4Χ100μ.: Σκυταλοδρομία ανδρών: Τζαμάικα 36,84 (μ.ο. 9,21) Λονδίνο 2012
4Χ400μ.: ΗΠΑ 2:55,39 Πεκίνο 2008
Σφαίρα: Ούλφ Τίμερμαν (Αν. Γερμανία) 22,47μ. Σεούλ 1988
Δίσκος: Βιρτζίλιους Αλέκνα (Λιθουανία) 69,89μ. Αθήνα 2004
Ακόντιο: Αντρέας Τόρκιλντσεν (Νορβηγία) 90,57μ. Πεκίνο 2008
Σφύρα: Σεργκέι Λιτβίνοβ (ΕΣΣΔ) 84,80μ. Σεούλ 1988
Μήκος: Μπόμπ Μπίμον (ΗΠΑ) 8,90μ. Πόλη του Μεξικό 1968
Τριπλούν: Κένι Χάρισον (ΗΠΑ) 18,09 Ατλάντα 1996
΄Υψος: Τσάρλς Όστιν (ΗΠΑ) 2,39μ. Ατλάντα 1996
Επί κοντώ: Στίβεν Χούκερ (Αυστραλία) 5,96μ. Πεκίνο 2008
20 χλμ βάδην: Ελένα Λασμανόβα (Ρωσία) 1:25,02 Λονδίνο 2012
50 χλμ βάδην: Άλεξ Σβάτσερ (Ιταλία) 3:37,09 Σεούλ 1988
10.000μ.: Κενενίσα Μπεκέλε (Αιθιοπία) 27:01,17 Πεκίνο 2008
Μαραθώνιος: Σάμουελ Βαντζίρου (Κένυα) 2:06,32 Πεκίνο 2008

Θεοδωρίδης Στέλιος

Αθλήματα στην Αρχαιότητα


Από το ξεκίνημα των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές αλλαγές τόσο στην ιδεολογία, στο έπαθλο αλλά και σε κάποια αθλήματα όπως π.χ. το Παγκράτιο την Αρματοδρομία και άλλα πολλά.

Το Παγκράτιο ήταν ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων εκείνη την εποχή. Ήταν συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας. Ο νικητής έπρεπε να συνδυάζει την ευελιξία και την δύναμη της γροθιάς. Οι αθλητές αγωνίζονταν γάντια, τα "στρόφια".

Η Αρματοδρομία διεξάγονταν στο ιπποδρόμιο. Οι διαστάσεις του ιπποδρομίου είναι ακόμα άγνωστες. Το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα βρίσκεται στο Λύκαιο όρος έχει πλάτος 100 μέτρα και μήκος 300 μέτρα. Οι αγώνες αρματοδρομίας ξεκινούσαν το πρωί και τελείωναν το απόγευμα.
Χασιρόπουλος Κωνσταντίνος

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τα 8 πιο περίεργα φεστιβάλ




1) Το φεστιβάλ των χρωμάτων γιορτάζεται τη μέρα μετά την πρώτη πανσέληνο του Μαρτίου στη Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ. Γυναίκες και άντρες ξεχύνονται στους δρόμους με νεροπίστολα, σακουλάκια μπογιάς και χρώματα σε σκόνη με ένα μόνο σκοπό: να βάψουν όποιον βρουν μπροστά τους.

2) Το φεστιβάλ της ντομάτας γιορτάζεται την τελευταία Τετάρτη κάθε Αυγούστου στο κέντρο του Bunio όπου μεταφέρονται 140 τόνοι ντομάτας από όλη την Ισπανία, για να διασκεδάσουν οι πολίτες. Το σύνθημα δίνεται στις 11 το πρωί από ένα πυροτέχνημα και για δύο ώρες πετάνε ντομάτες ο ένας στον άλλον.

3) Η μάχη των πορτοκαλιών πραγματοποιείται στην Ivrea, κάθε Φεβρουάριο στα πλαίσια του καρναβαλιού και έχει τις ρίζες του Μεσαίωνα.

4) Οι θερινοί χωρικοί αγώνες διεξάγονται κάθε Ιούλιο στο ανατολικό Δουβλίνο και τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν: το φτύσιμο κουκουτσιών, βουτιές σε μια γόβα με την κοιλιά και διαγωνισμό για τα πιο μακριά μαλλιά. Την φλόγα ανάβει ο πρώτος τοπικός αγρότης που έχει χάσει όλα τα δόντια του.

5) Το φεστιβάλ με το πιο εμπνευσμένα μούσια. Γίνεται κάθε 2 χρόνια στο Βερολίνο. Αυτό το φεστιβάλ συγκεντρώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

6) Το φεστιβάλ του νεροπίστολου. Είναι οι βουδιστικές τελετές κάθαρσης για κάθε καινούργιο βουδιστικό έτος. Το μεγαλύτερο μπουγέλο διαρκεί από 13-15 Απριλίου. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι Λάος, Μπούρμα, νοτιοδυτική Κίνα και βόρεια Ταϊλάνδη, ενώ, το κέντρο του φεστιβάλ είναι η πόλη Chiang Mai στη βόρεια Ταϊλάνδη.

7) «Παγκόσμιο πρωτάθλημα κιθάρας, χωρίς κιθάρα». Το φεστιβάλ αυτό διοργανώθηκε με σκοπό να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη.

8) Το φεστιβάλ του κυλιόμενου τυριού. Στα τέλη Μαΐου στο Cooper's Hill του Gloucester ένα τυρί αφήνεται να κυλίσει στην πλαγιά του λόφου και οι συμμετέχοντες κατεβαίνουν το λόφο κουτρουβαλώντας για να το πιάσουν. Ο νικητής παίρνει το τυρί ο 2ος και ο 3ος από 15 και 10 λίρες αντίστοιχα.
Όλγα Ζάπρη

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ημέρα κατά του καρκίνου


ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΝΟΣΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ.

Πώς όμως μπορούμε να προστατευτούμε από την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό αυτών των συμπλεγμάτων?

Σίγουρα θα μας βοηθήσουν οι παρακάτω μέθοδοι:

1. διατήρηση του σωματικού βάρους
2. άσκηση καθημερινώς για 30ʼ
3. κόψιμο του καπνίσματος
4. μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης αλκοόλ
5. πολύ προσοχή με τον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι
6. πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου
7. να τρεφόμαστε υγιεινά, διότι 1 στους 3 θανάτους από καρκίνο συσχετίζονται με την διατροφή

Όλες τις προηγούμενες μεθόδους δεν αρκεί όμως απλά να τις εφαρμόσουμε για λίγο χρονικό διάστημα, αλλά θα πρέπει να μπουν για τα καλά στον οργανισμό μας και να μην παραλείψουμε ούτε μία από αυτές.

Όσον άφορα την διατροφή μας, ειδικά εμείς οι μαθητές θα πρέπει να τρώμε σε καθημερινή βάση πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια κλπ και να αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα γλυκά και τα fast food.

Δεν είναι μόνο προστασία από τον καρκίνο αλλά και βοήθεια του μεταβολισμού και της σωματικής διάπλασης.

Τα τρόφιμα που περιέχουν την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση είναι τα εξής: αβοκάντο, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πιπεριές chili και jalapenos, σύκα, λιναρόσπορος, σκόρδο, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, λεμόνια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λάχανο, γλυκόριζα, μανιτάρια, ξηροί καρποί, παπάγια, μούρα, κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, φύκια, σόγια, γλυκοπατάτες, ντομάτες και τελευταίο το κάρυ.

Κάτι άλλο που θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα είναι η αγαπημένη αλλά και παρεξηγημένη σοκολάτα. Λίγα κομματάκια θα μας βοηθήσουν να δράσουμε για το υπόλοιπο της ημέρας.
Επίσης γινόμαστε λιγότερο ξεχασιάρηδες και μπορούμε να βελτιώσουμε το βαθμό μας στα μαθηματικά. Τέλος μας ανεβάζει τη διάθεση και αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

Ας συμπεριλάβουμε, λοιπόν, όσες περισσότερες από τις παραπάνω μεθόδους μπορούμε αλλά και να τρεφόμαστε όσο πιο υγιεινά μπορούμε.
Αργυρώ Αντίνου

Η Ραδιοφωνική μας εκπομπή




Μετά από πολλή δουλειά και κόπο καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη ραδιοφωνική μας εκπομπή.

Από την αρχή της χρονιάς κάναμε μεγάλη προσπάθεια και έρευνα, ώστε να βρούμε τα κατάλληλα θέματα για την εκπομπή μας. Με την βοήθεια της Κωνσταντίνας (ραδιοφωνικής παραγωγού) αλλά και των καθηγητριών μας κ. Κανταρτζή και κ. Χατζιαράπογλου καταφέραμε να βγάλουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε αυτό το όνειρό μας, έτσι επισκεφτήκαμε τον FM 100,6. Πριν από εμάς κάποιο άλλο σχολείο έκανε την δικιά του εκπομπή, γ’ αυτό μέχρι να τελειώσει κάναμε μια πρόβα. Πριν ξεκινήσουμε είχαμε πολύ άγχος, αλλά όσο προχωρούσαμε το άγχος αποχωρούσε. Πιστεύουμε ότι κατορθώσαμε να βγάλουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά και να περάσατε πολύ καλά όσο μας ακούγατε. Ακόμα αν κάναμε κάποιο λάθος θέλουμε να μας καταλάβετε γιατί ήταν η πρώτη μας εκπομπή.

Ελένη Τσιβλέρη
Ακολουθούν φωτογραφίες




Συμμορίες στα σχολεία




Με όπλο τον «τσαμπουκά», κρατώντας στιλέτα, σουγιάδες, αλυσίδες, σιδερογροθιές μέχρι και κλομπ, σπέρνουν το φόβο μέσα και έξω από το σχολείο. Ολοένα και περισσότεροι μαθητές συμμετέχουν σε συμμορίες ανηλίκων εκβιάζοντας, απειλώντας και κλέβοντας, είτε συνομηλίκους τους είτε ηλικιωμένους οι οποίοι είναι αδύναμοι να αντισταθούν.

Έρευνα του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστήμιου της Αθήνας καταδεικνύει πως ένας στους δέκα μαθητές είναι μέλος παρέας που εμφανίζει παραβατική συμπεριφορά, ενώ, σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ., το 2008 συνελήφθησαν μόνο στην Αττική 2.700 ανήλικοι, εκ των οποίων το 40% αφορά στην ομαδική παραβατικότητα.

Ο σχηματισμός συμμοριών είναι αποτέλεσμα της οικονομικής βιωσιμότητας αλλά και άλλων μεταβλητών όπως το φύλλο, το κοινωνικό status και η φυλή. Συνήθως είναι παιδιά με άσχημη επίδοση στα μαθήματα του σχολείου και θέλουν με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των υπολοίπων, βρίσκοντας όμως τον ‘‘αρνητικό’’ τρόπο. Νομίζουν ότι όλοι τους σέβονται ενώ στην πραγματικότητα δεν τους υπολογίζουν καθόλου μια και οι συμπεριφορές που εισπράττουν από αυτούς είναι πάντα αρνητικές, Η επιθυμία τους να ενταχθούν σε μια ομάδα να γίνουν αποδεκτοί τους οδηγεί σε λάθος επιλογές. Η συμμορία αποτελεί γι’ αυτούς την οικογένειά τους, καλύπτει την ανασφάλειά τους και νομίζουν ότι αποκτούν αυτοεκτίμηση.

Στη χώρα μας, μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα, όπως η συγκρότηση ομάδων μαθητών που καταφέρονται εναντίον συμμαθητών τους με λεκτική ή σωματική βία ή ακόμα και με σκοπό την κλοπή αντικειμένων τους, όπως ρούχα και κινητά τηλέφωνα.

Η έξαρση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια έχει προβληματίσει τους ειδικούς. Στην προσπάθειά τους να ελαττώσουν το φαινόμενο αυτό αποφασίσθηκε η μη χρήση των κινητών στους χώρους του σχολείου, με ποινή αποβολής. Αμέσως μετά, το υπουργείο επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του, η οποία απαγορεύει την κατοχή κινητών από μαθητές στους χώρους των σχολείων, αφήνοντας παραθυράκι για κατ' εξαίρεση κατοχή κινητού, το οποίο όμως θα είναι κλειστό.

Η σωστότερη αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών βίας στο σχολικό περιβάλλον, είναι η προσπάθεια ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της κοινότητας των καθηγητών και της κοινότητας των μαθητών, με παράλληλη ενεργοποίηση των μαθητικών συμβουλίων και των συλλόγων των καθηγητών. Η παρουσία σχολικού φύλακα κρίνεται επιβεβλημένη, όχι για να αστυνομεύει τους μαθητές, αλλά για να αποτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε εν δυνάμει κινδύνου θα ήταν δυνατό να προέλθει από εξωσχολικό παράγοντα, εις βάρος των μαθητών ή των σχολικών εγκαταστάσεων.

Δυστυχώς, οι καθηγητές βλέπουν το σχολείο ως δουλειά, η οποία θα τους αποδώσει το απαιτούμενο για να ζήσουν εισόδημα, ξεχνώντας ορισμένες φορές την παιδαγωγική τους ιδιότητα και παρουσιάζονται στο σχολείο 10΄πριν αναλάβουν υπηρεσία και αποχωρούν αμέσως μετά τη λήξη της εργασίας τους. Ορισμένοι μαθητές βλέπουν το σχολείο ως «κρεματόριο», μιας και κανείς από τους ενηλίκους δεν φρόντισε να τους κάνει να το αγαπήσουν και να αντιληφθούν τη χρησιμότητά του. Τα 15μελή συμβούλια, δραστηριοποιούνται μόνο για την ικανοποίηση αιτημάτων των μαθητών, όπως εκδρομές, καθώς και για την έναρξη και διατήρηση ή όχι καταλήψεων. Έχοντας αυτές τις τυποποιημένες συμπεριφορές είναι δύσκολο να αναπτυχθούν οι μεταξύ τους σχέσεις. Η καταστολή θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο συμμόρφωσης ενάντια στην παραβατικότητα των νέων. Η διαπαιδαγώγηση και η ενδυνάμωση του χαρακτήρα του παιδιού πρέπει να αρχίζει από το νηπιαγωγείο και να συνεχίζεται μέχρι και το λύκειο. Απαραίτητη είναι και η επιμόρφωση των καθηγητών και δασκάλων ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν σωστά τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται. Η ύπαρξη σχολικού ψυχολόγου και η καλή συνεργασία σχολείου και γονέων μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει στο να μειωθούν τα φαινόμενα δημιουργίας των συμμοριών.
Ιωάννα Λυτρίδου


Προγράμματα και Διαγωνισμοί




«Φαντάσου έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν χώρες και όλος ο κόσμος είναι ένα». Αυτό ονειρεύτηκε ο John Lennon. Αυτό έγινε πραγματικότητα για μια εβδομάδα σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το «Break walls», δηλαδή «Σπάστε τους Τοίχους». Δύο παιδιά από το σχολείο μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πολωνία. Το πρόγραμμα είχε στόχο να μάθει στους μαθητές την ανεκτικότητα απέναντι στη διαφορετικότητα. Τα κράτη που συμμετείχαν όφειλαν να εντοπίσουν τα κοινά μεταξύ τους σημεία και δημιούργησαν ένα λεξικό με κοινούς όρους για την ανεκτικότητα. Το πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με άριστα και θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους συμμετείχαν.
Στο σχολείο μας, όμως «τρέχουν» κι άλλα προγράμματα όπως η έκδοση Εφημερίδας, έντυπης και ηλεκτρονικής, η Κυκλοφορική Αγωγή και η Περιβαλλοντική.
Ακόμη, έχουμε πάρει μέρος και σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως σ’ έναν ποιητικό και σ’ έναν διαγωνισμό ορθογραφίας, όπου τα πήγαμε αρκετά καλά. Επίσης συμμετείχαμε σε τρεις διαγωνισμούς έκθεσης· έναν για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, έναν ευρωπαϊκό με θέμα την Ειρήνη και σε έναν για την Unesco, όπου το κείμενο έπρεπε να είναι γραμμένο στα αγγλικά.

Ιωάννα Λυτρίδου

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΑΚΟΓΛΟΥ!


Ο κ. Άκογλου είναι χημικός και καθηγητής του σχολείου μας.
Κύριε Άκογλου, μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, το οποίο διοργανώνει το σχολείο μας;
Το πρόγραμμα λέγεται Brake Walls, δηλαδή «Σπάσε τους Τοίχους» και συμμετέχουν συνολικά 8 κράτη: Ελλάδα, Σουηδία, Πολωνία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρουμανία, Κροατία και Πορτογαλία. Σ’ αυτό το πρόγραμμα μαθαίνουμε πώς να γινόμαστε ανεκτικοί. Προσπαθούμε με τα άλλα 7 κράτη να βρούμε κοινά στοιχεία. Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα λεξικό με όρους για την ανεκτικότητα σε όλες τις γλώσσες. Το πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με άριστα.
Πριν από καιρό πήγατε στη Σουηδία με τον κ. Πασσιά και επισκεφτήκατε κάποιο σχολείο. Ήταν καλά οργανωμένο;
Φυσικά. Το σχολείο ήταν πολύ καθαρό και πολύ καλά οργανωμένο. Το κάθε μάθημα είχε δικιά του αίθουσα και είχαν χώρο σαν τραπεζαρία για να τρώνε οι μαθητές.
Πού μείνατε στη Σουηδία και τι κάνατε όσο ήσασταν εκεί;
Μείναμε σε ξενοδοχείο και όσο ήμασταν εκεί κάναμε διάφορες παρουσιάσεις. Στο τέλος δώσαμε στα παιδιά ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την ανεκτικότητα, που έπρεπε να το συμπληρώσουν.
Τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ ένα πρόγραμμα, όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα, πού κοιμούνται;
Εξαρτάται. Αν τα παιδιά είναι πολλά μένουν σε κάποιο ξενοδοχείο, αλλιώς στα σπίτια των παιδιών της χώρας που επισκεπτόμαστε.
Ξέρετε πότε και ποιοι καθηγητές θα πάνε φέτος;
Στην επίσκεψη στην Πολωνία θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας οι καθηγητές Δημήτρης Βαμβακάρης κι εγώ και από οι μαθητές Ιωάννα Λυτρίδου και Μιχάλης Βουζουνεράκης. Στην επίσκεψη στην Πολωνία θα συμμετέχουν μόνο καθηγητές κι αυτοί θα είναι οι Κ. Άκογλου, Κ. Πασσιάς, Ι. Παπαθανασίου, Α. Μωραΐτου.
Το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να υλοποιείται και του χρόνου;
Κανονικά το πρόγραμμα είναι 2ετές. Όμως δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου.
Ποιος είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος;
Υπεύθυνος είναι ο κ. Πασσιάς, ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας.
Φέτος γιατί πηγαίνουν μόνο 2 παιδιά;
Εξαιτίας τις οικονομικής κρίσης, αν και ένα μέρος των εξόδων θα το καλύψει η Ε.Ε (Ευρωπαϊκή Ένωση).


ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΛΒΙΡΑ ΚΑΛΙΝΗ

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Άκογλου και του κ. Πασσιά σε σχολείο της Σουηδίας.





Για να δείτε πώς παρουσίασε ο τοπικός τύπος την επίσκεψη του κ. Άκογλου και του κ. Πασσιά
πατήστε εδώ.