Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΦΡΑΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


Υλικά
  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
  • 1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
  • το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι  κοπανισμένη μαστίχα
  • 500 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
  • κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά.
  2. Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη.
  3. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι ξύσμα, μαστίχα)
  5. Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο «παιδεύοντας» τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι.
  6. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα.
  7. Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για δύο ώρες περίπου.
  8. Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.τ.λ. ή πλεξίδες.
  9. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί για μία ώρα ακόμη)
  10. Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε.
  11. Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς, 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...