Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τη Δευτέρα δεν έχουμε σχολείο!!!! Αναρωτηθήκατε γιατί;

Είναι πλέον γεγονός! Τη Δευτέρα που μας έρχεται (30/1) δεν έχουμε σχολείο!
Επιτέλους ένα πρωινό μέσα στην εβδομάδα που δε θα ’χουμε το καθημερινό, επώδυνο για μας τους μαθητές, πρωινό ξύπνημα, ούτε την προετοιμασία της γκαρνταρόμπας μας για κείνη τη μέρα αλλά ούτε και την είσοδό μας στο σχολείο για αρκετές ώρες (εφτά παρακαλώ)... Ξεχνάω κάτι; Α! λοιπόν, ούτε και το τραγικό πολλών ωρών διάβασμα που έχουμε και περνάμε όλο μας το Σαββατοκύριακο μέσα σε ένα σπίτι διαβάζοντας και σπαταλώντας έτσι τις μοναδικές ώρες ελευθερίας μας στα αρχαία, μαθηματικά, στη φυσική και... και... και... (Κανένα σχόλιο από καθηγητές και γονείς παρακαλώ...)

Έχει αναρωτηθεί όμως ποτέ κανείς το λόγο που δεν έχουμε σχολείο; Μην αφήσουμε να νομίζουν οι αγαπητοί και ευσεβείς καθηγητές αλλά και γονείς μας ότι νοιαζόμαστε μόνο και μόνο για τη λούφα! (αυτά να παραμένουν μεταξύ μας...)

Ο λόγος λοιπόν είναι καθαρά θρησκευτικός... Γιορτάζουμε τους τρεις άγιους και θεολόγους της εκκλησίας μας τον Ιωάννη το Χρυσόστομο, το Βασίλειο το Μέγα και το Γρηγόριο το Ναζιανζηνό ο οποίος λέγεται και Γρηγόριος ο Θεολόγος. Η σοφία τους αλλά και η δράση τους με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, ανύψωσαν το πνευματικό επίπεδο και την ψυχική καλλιέργεια των πιστών. Συγχρόνως με τα πύρινα κηρύγματά τους προσπαθούσαν να αποβάλλουν τις κοινωνικές αδικίες, την ασπλαχνία των πλουσίων κ.ά και συνέβαλαν στην προστασία και ανακούφιση των αδυνάτων και πολύπαθων συνανθρώπων. Κατέκριναν τις αιρέσεις, ίδρυσαν πολλά σχολεία και βοήθησαν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να μορφωθούν.

Διαμόρφωσαν ακόμη τη βάση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Επειδή λοιπόν έχουν άμεση σχέση με την παιδεία γενικότερα αλλά και με την ελληνική παιδεία ειδικότερα, έχουμε αργία στα σχολεία της Ελλάδος. Γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά σε διάφορες ημερομηνίες. Έκαναν πολλά ακόμη για το χριστιανισμό και γι’ αυτό κηρύχτηκαν από τη χριστιανική θρησκεία προστάτες των γραμμάτων και πατέρες της εκκλησίας μας.

Τώρα μπορείς να πουλήσεις άνετα μούρη στους γονείς αλλά και καθηγητές σου και να «φρεσκάρεις» τις γνώσεις τους με τις δικές σου! Για περισσότερες πληροφορίες: υπάρχει και το ίντερνετ!



Καλίνη Ελβίρα

2 σχόλια:

  1. συμφωνω σε ολα εκτος απο το οτι δε πρεπει να ξυπνησουμε νωρισ...αφου θα παμε εκκλησεια!!!αλλα εμενα μαρεσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oh come an,
    γενικά μιλάμε!!!!!!!:p
    Αλλά αφού σ'αρέσει..χαλάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας...