Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η φιλία στη ζωή του ανθρώπου

Ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που έχουμε εμείς οι άνθρωποι είναι η φιλία.

Αρχικά πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε φίλους διότι θα νιώθουμε καλύτερα στον εσωτερικό μας κόσμο. Ένας πραγματικός φίλος μπορεί να μας βοηθήσει ψυχολογικά όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα μπορεί να μας συμβουλεύσει πιο σωστά και συνετά. Επιπροσθέτως όταν είμαστε χαρούμενοι ο φίλος θα μοιραστεί τη χαρά μαζί μας και θα νιώθει ευτυχισμένος όπως και εμείς.

Επιπλέον ο πραγματικός φίλος κρατήσει τα μυστικά τα οποία του έχουμε πει γιατί τον εμπιστευόμαστε και μπορούμε να βασιστούμε επάνω του. Πρέπει σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των φίλων να υπάρχει εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη και σε καμία περίπτωση δόλος και φθόνος.

Ακόμα ένας πραγματικός φίλος μπορεί να μας βοηθήσει σε περίπτωση οικονομικής δυσκολία. Δηλαδή μπορεί κάποια να χρειαστούμε χρήματα και απευθείας ο φίλος αν έχει τη δυνατότητα θα μας τα δανείσει ή μπορεί και να μας χαρίσει το ανάλογο χρηματικό ποσό. Επιπροσθέτως αν έχουμε ανάγκη μπορεί να μας δώσει και άλλα αγαθά υλικά όπως τροφή, ρούχα.

Συμπεραίνοντας νομίζω ότι με τις φιλία που κάνουμε, μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για μας και τελικά και για τους γύρω μας.
Λεωνίδης Δημήτρης

1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιό σας...