Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Στις 16 Οκτωβρίου 2012 το 3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι, όπου με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται μία έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο. Η ξενάγηση ξεκίνησε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, το οποίο εξιστορούσε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνη την εποχή. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης και με τη βοήθεια ενός ξεναγού, είχαν τη δυνατότητα να δουν τις φωτογραφίες και ταυτόχρονα να πληροφορηθούν λεπτομερώς σχετικά με το περιεχόμενο της κάθε μίας. 

Η έκθεση φιλοξενούσε ανέκδοτο, μέχρι σήμερα, φωτογραφικό υλικό δύο πολεμικών ανταποκριτών της εποχής, των Haworth Woodley και Etienne Labranche. Οι φωτογραφίες είχαν ως θέμα και τις μάχες που έγιναν εκείνη την περίοδο, αλλά και τη ζωή των απλών ανθρώπων που έζησαν από κοντά τον πόλεμο είτε στην ύπαιθρο είτε στην πόλη. 

Η έκθεση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και το υλικό το οποίο παρουσιάζει αφορά και τη Θεσσαλονίκη αλλά τελικά και ολόκληρη την Ελλάδα, αφού τα γεγονότα εκείνα επηρέασαν την ιστορία ολόκληρου του ελληνισμού. 

Δημήτρης Λεωνίδης
Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη


 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στο φωτογράφο!! :p
    Ωραία είχαμε περάσει και εκείνη τη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας...